שלב ראשון לפני רכישת פרקט למינציה – תתייעצו !!! עם מי? ולמה? תתייעצו עם מתקין מנוסה ועם מי שאתם קונים ממנו ואפשר עם חברים שכבר התקינו.
תבדקו את מקור הפרקט – להיזהר מפרקט סיני לא איכותי, כדאי מחברה אירופאית מוכרת.
תמדדו את השטח להתקנת הפרקט ותוסיפו בין 15% ל 20% תלוי עד כמה שהשטח פתוח, כלומר בחללים גדולים צריך פחות בלאי ובין חדרים ומסדרונות יש יותר בלאי.
תבחרו קנט – נהוג לבחור קנט לבן.
תסגרו הובלה והתקנה מקצועית. ותתאמו בין ההובלה למתקין, שימו לב לרוב ההובלה אינה כוללת הובלה לדירה על קומות וגם בבית פרטי הם יניחו זאת בחוץ או בחצר, כך שיש להכניס זאת מיד למקום סגור ולא להשאיר את הפרקט בחוץ חשוף לשמש או לגשם גורמים שיכולים להזיק לפרקט בצורה בלתי הפיכה. לכן חשוב מאוד לבדוק זאת בסגירת ההובלה, ואם ההובלה לא כוללת הובלה עד הבית תדאגו לסגור זאת עם המתקין עוד באותו הרגע שההובלה מגיעה.
אם הפרקט מותקן בקומה גבוהה יש לבדוק שהפרקט נכנס למעלית, במידה ולא, יהיה צורך במשאית מנוף או בסבלים – קחו זאת בחשבון.
הכנות
חשוב מאוד שהמשטח המיועד להנחת הפרקט יהיה ריק מחפצים – ארונות ריהוט ועוד..
לוודא שהמשטח עליו יונח הפרקט יהיה מפולס. ללא בליטות וללא חורים ושקעים.
לוודא שאין רטיבות בחדר בו מותן הפרקט וגם לא עובש ושהמשטח יבש לחלוטין.
לבדוק את גובה הדלתות, יתכן מאוד וצריך לקצר את הדלת בממוצע של 1 סנטימטרים.אם אתם מתקינים פרקט במטבח, כדאי להתייעץ עם החברה שבונה את המטבח – חלקם רוצים את הפרקט לפני התקנת המטבח ולאחרים אין בעיה. בכל מקרה אם הפרקט מגיע אחרי המטבח יש לקצר את הקנט בהתאם לגובה הפרקט. בכל מקרה חשוב להתייעץ עם מומחה פרקט כדי לדאוג לביצוע מושלם, כנ"ל גם לגבי עבודות נגרות אחרות.
בממ"דים – בהתקנת פרקט בממ"ד חשוב לבדוק אם יש משקוף בולט מהרצפה. מידה ולא, צריך לבדוק אם ניתן להרים את הדלת מעט כדי שהפרקט יכנס מתחת לדלת הממ"ד או לקצר את דלת הממ"ד.